Thom Craane

Thom Craane is een Kaatsheuvelse feestzanger. Hij is geboren op 17 oktober 1991 in Waalwijk en komt uit een gezin van 3 kinderen. Meteen na zijn geboorte woont Thom in Kaatsheuvel waar hij rustig opgroeit als buurman van de Efteling. Een ding staat vanaf die geboorte al vast: Thom is een podiumbeest en neemt graag alle aandacht naar zich toe. Zingen is niet het eerste wat hem zo trekt. Toneel spelen en playbacken is meer voor hem weggelegd. Voor zijn 1e heilige communie, Thom was toen 8 jaar, kreeg hij een microfoon en een gitaarversterkertje. Hij nam die meteen mee naar zijn slaapkamer om te gaan repeteren. Na een paar jaar vooral op dat kamertje zingen zei een vriendin dat ze wel eens Thom zijn zangkunsten wilde horen. Nadat mini-optreden zal het nog wel een aantal jaar duren voordat Thom naar buiten treed met zijn zangkunsten.

Thom is pas 16 jaar als hij voor het eerst een optreden verzorgt. Op een feestje van een vriendin zingt hij enkele nummers en zo was de gehele barrière doorbroken en voelde hij zich als een vis in het water op het podium
Sindsdien treedt hij steeds vaker op. Thom zingt voornamelijk Nederlandstalige nummers en het liefst zo feestelijk mogelijk. Thom geniet met volle teugen van zijn optredens en droomt van het maken van een eigen single. In 2012 komt zijn droom uit. Dan neemt hij zijn eerste single, ‘Kom maar op’ in samenwerking met dj Yeroen en dj Wezz op. Thom merkt na het maken van ‘Kom maar op’ dat er steeds meer boekingen binnenstromen. Via dj Yeroen leert Thom dj Tomba kennen. Met dit tweetal neemt Thom zijn tweede single ‘Rosamunde’ op.

Vanaf zijn derde single ‘Watje’ start Thom een samenwerking met Harald Queens. Harald is producer van HQ Studio en produceerde onder andere nummers van Johnny Gold, Jan van Est en Dirk Meeldijk.

Thom zijn eerste drie singles zijn covers van bestaande nummers. Samen met Harald begint Thom aan het schrijven van een nieuw nummer. Dit resulteert in de nieuwe single ‘’k Zou willen weten’. Hiermee geeft Thom zijn eigen feestelijke draai aan een nummer van de Catalaanse band ‘La Pegatina’.
Thom zijn motto is: ‘Ik wil van ieder feest een knalfeest maken’. Daar zal de single ‘’k Zou willen weten’ zeker een bijdrage aan gaan leveren.
Na de succesvolle release van zijn single “Watje” heeft Thom voor zijn nieuwe hit wederom gekozen voor Jesa Productions. “‘K Zou willen weten” is een feestnummer van de bovenste plank en kan wel eens voor enorm feestgedruis gaan zorgen op vele feesten en partijen.

De opvolger van ”K Zou Willen Weten’ was een nummer dat prima in het rijtje van Thom zijn repertoire paste: ‘Nobody is Perfect’ die in november 2015 uitkwam. Dit feestelijke nummer draaide wekenlang mee in de playlisten van PuurNL, RadioNL en de VBRO (Belgische radio).

Thom wilde daarna een keer iets anders proberen en kwam in juli 2016 met ‘Ik Was Effetjes Je Naam Kwijt’. Een cover van Volumia die mensen zo de zomer mee in sleurde. Feestelijk maar wel gepast.

Op 1 oktober 2016 komt Thom zijn grote droom uit. Na een ruim jaar van voorbereiden en repeteren geeft Thom in Sporthal de Werft in Kaatsheuvel zijn eerste concert. Een meezingconcert wel te verstaan. Met een voltallige 13-koppige band brengt Thom veel bekende meezingers van allerlei verschillende Nederlandse artiesten. Onder het toeziend oog van ruim 600 bezoekers en gastartiesten zoals Jeroen van Zelst, Rob Grijsbach, PartyfrieX, Jeroen van Wanrooy en Randy Watzeels blijkt het een groot succes. De voorbereidingen van Thom Craane in Concert 2018 zijn ook al in volle gang. Houdt de website goed in de gaten voor meer info!

Op 5 februari 2017 opent Thom zijn jubileumjaar, Thom zit namelijk dat jaar 5 jaar in het vak, met de releases van twee nieuwe singles. Thom heeft zijn medewerking verleend aan een single van Feest DJ Remco: Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht, het nummer van Marco Borsato. Een carnavaleske versie die menig feesttent of kroeg op zal laten veren.
Tevens brengt Thom deze dag ook zijn solo single uit. Een vrolijke en feestelijke versie van een van de grootste hits van André Hazes: De Nacht Is Mijn Leven. Een goed uitgevoerde cover waar de kritieken alleen maar lovend zullen zijn!

 

Meer informatie of direct boeken?

artist@pnevents.nl